Olej z nasion malin

  • • łagodzi podrażnienia
  • • zwalcza stany zapalne
  • • redukuje efekty uszkodzenia skóry od słońca
  • • pomocny w leczeniu trądziku
Olej z nasion malin
Olej z nasion malin
Olej z nasion malin
Olej z nasion malin
Kliknij, aby powiększyć Nasz bestseller
23,99 zł
/ szt. brutto
Darmowa dostawa od 40,00 zł
W dni robocze wysyłka do 24h od złożenia zamówienia
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny

Olej z nasion malin - właściwości

Olej posiada lekką konsystencję oraz szybko się wchłania. Zapobiega powstawaniu przebarwień i przywraca skórze elastyczność. Naturalny olej z malin pobudza produkcję kolagenu, dzięki czemu spowalnia proces starzenia się skóry. Bogata zawartość kwasów Omega-3 oraz Omega-6, wpływa na zwiększenie wchłanialności składników aktywnych i poprawia nawilżenie skóry. Zimnotłoczony olej malinowy wykazuje działanie przeciwsłoneczne. Zawarte w produkcie wit. E oraz wit. A chronią skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Wysoka zawartość fitosteroli zapobiega utracie wody, co przekłada się na utrzymanie nawilżenia w skórze. Do ich właściwości należy również intensywna regeneracja uszkodzeń naskórka. Olej z nasion malin wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne oraz antyseptyczne. Reguluje aktywność gruczołów łojowych oraz pomaga redukować wypryski. Nabłyszcza oraz nawilża włosy. Olej wcierany w skalp pomaga utrzymać dobrą kondycję skóry głowy, niwelując świąd i podrażnienia.

Oleju z nasion malin mogą używać kobiety w ciąży oraz po porodzie. Wprowadzenie produktu do pielęgnacji pomoże zadbać o wyjątkowo wymagającą w tym okresie skórę.

OLEJ ZIMNOTŁOCZONY I NIERAFINOWANY

Jak używać olej z nasion malin?

SKÓRA

  • stosuj jako ostatni krok wieczornej pielęgnacji.
  • wypróbuj olej jako naturalną bazę pod makijaż.
  • wzbogać ulubiony krem lub balsam olejem.
  • wykonaj przy pomocy oleju z nasion malin demakijaż

WŁOSY

  • użyj produktu do olejowania włosów.
  • wymieszaj olej z hydrolatem i użyj jako mgiełkę przed rozczesaniem włosów.
  • dodaj kilka kropli do szamponu lub odzywki.
  • użyj oleju jako dodatkowej ochrony włosów przed promieniami słonecznymi.

Skład INCI

Rubus Idaeus Seed Oil

Kraj pochodzenia

Unia Europejska

Pojemność

30ml

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Dodaj swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel